Już 20 czerwca premiera książki kulinarnej „Trzyskładnikowe wypieki” Sarah Rainey. Jeśli na samą myśl o pieczeniu zdarzyło się wam wpaść w lekki popłoch – ta książka to zmieni.

Magiczna trójka

Trzyskładnikowe wypieki sprawią, że przygotowywanie smakołyków okaże się łatwiejsze i przyjemniejsze, niż mogłoby się wydawać. Sarah Rainey przygotowała ponad 100 zdumiewająco prostych przepisów na przepyszne ciasta, ciasteczka, bułeczki i chleby, desery, słone przekąski i łatwe lody – a każdy z nich z wykorzystaniem zaledwie trzech prostych składników, których nie trzeba tygodniami szukać w sklepach.

Sarah Rainey, fot. Alistair Richardson

Frajda i smak

Trzyskładnikowe wypieki to zaproszenie do świata kruchych ciasteczek, wilgotnych ciast, puszystych muffinów, kremowych lodów i całego mnóstwa innych pyszności, gwarantujących moc frajdy i doznań smakowych.

Poznaj świetne przepisy dla dzieci i dla dorosłych, dla ekspertów i amatorów, dla studentów, początkujących i zaawansowanych – czyli dla każdego, kto chce wprowadzić powiew świeżości do swojej kuchni: bez wielkiej filozofii, za to z potężną dawką smaku i prawdziwej radości z pieczenia.

Zajrzyj do książki: