5 składników. Gotuj szybko i łatwo

Planowana data premiery: 25/10/2017

Jamie Oliver – autor największych kulinarnych bestsellerów – powraca we wspaniałym stylu

Łącząc na niesamowite sposoby zaledwie pięć składników, Jamie wyczarował ponad 130 zupełnie nowych przepisów, które możesz wykorzystać na co dzień i od święta. Znajdziesz tu wszystko – od sałatek i pasty, przez ciekawe pomysły na kurczaka, ryby warzywa, ryż, makarony, wołowinę i wieprzowinę, aż… Czytaj dalej »

Nie mamy pojęcia

Jorge Cham, Daniel Whiteson

Planowana data premiery: 25/10/2017

Już za chwilę dowiecie się o wszystkim, czego nie wiemy o naszym dziwnym i tajemniczym wszechświecie!

Wiedza człowieka o otaczającym świecie pełna jest luk. I nie są to luki małe – takie, które można by bez obaw zignorować. Mowa tu raczej o ziejących pustką otchłaniach! Tak! Aż do tego stopnia nie mamy pojęcia, jak działa wszechświat!… Czytaj dalej »

Persiana

Sabrina Ghayour

Planowana data premiery: 08/11/2017

To prawdziwy pean na cześć bliskowschodnich smaków i składników.

Persiana zawiera sto przepisów na nowoczesne i łatwe w przygotowaniu wersje tradycyjnych potraw z południowych i wschodnich wybrzeży Morza Śródziemnego.

 
Wyśmienita książka – mam ochotę zjeść każdą kartkę.
PIERRE KOFFMANN
Biblia bliskowschodniej kuchni.
„OBSERVER FOOD MONTHLY”
Przejrzyście napisana, wypełniona smakowitymi potrawami, zaskakująco przystępna.
HUFFINGTON POST
Wspaniała propozycja dla początkujących, zapracowanych, a nawet dla profesjonalistów.
„GUARDIAN”
Fantastyczna… Czytaj dalej »

Astrofizyka dla zabieganych

Neil deGrasse Tyson

Planowana data premiery: 08/11/2017

Jaka jest natura przestrzeni i czasu? Jakie jest nasze miejsce we wszechświecie? Jakie jest miejsce wszechświata w naszym życiu?

Jeżeli chcecie poznać przemawiające do wyobraźni, szybkie i konkretne odpowiedzi na te intrygujące i poszerzające horyzonty pytania, nie znajdziecie lepszego źródła niż książka napisana przez znanego amerykańskiego astrofizyka i bestsellerowego autora Neila deGrasse’a Tysona.

Dziś niewielu z nas… Czytaj dalej »