Szukasz nowych inspiracji? Jamie przychodzi ci z pomocą! Z 18 znanych składników w ponad 120 niesamowitych przepisach wyczarowuje przepyszne dania. Nowa książka Jamiego to trzeci tom trylogii praktycznego gotowania, po 5 składnikachWege.

Jamie sprawdził, po jakie produkty sięgamy regularnie w sklepach spożywczych. Mowa o podstawowych składnikach, które wkładamy do koszyka bez zastanowienia, takich jak pierś z kurczaka, filety z łososia, mięso mielone, jajka, ziemniaki, brokuł czy pieczarki. Wszyscy jesteśmy zajęci, ale to nie powinno oznaczać, że po długim dniu w pracy albo w domu z dziećmi nie mamy siły przygotować pysznego i pożywnego posiłku.

Dlatego zamiast zmieniać nasze przyzwyczajenia zakupowe Jamie chce zainspirować czytelników do nowego spojrzenia na ulubione składniki.

Jamie podaje 7 prostych, ekscytujących i smacznych sposobów na przyrządzenie naszych 18 ulubionych produktów, ograniczając do minimum liczbę składników w każdym przepisie. Przynajmniej 70% przepisów nadaje się na co dzień – są łatwe do przyrządzenia i pożywne, więc z łatwością ułożysz z nich jadłospis na cały tydzień.

W książce znajdziecie mnóstwo inspirujących przepisów na dania z domowego bistro czy zapiekanki, ulubione potrawy dla całej rodziny i posiłki doskonale nadające się do mrożenia, które pomogą wam urozmaicić domowe menu.

Do dzieła! 7 sposobów to książka, w której Jamie skupia się na potrzebach czytelników bardziej niż kiedykolwiek wcześniej.

Posłuchaj, co Jamie opowiada o swojej nowej książce: