Jako szef kuchni, autorka poczytnych książek kucharskich i nauczycielka gotowania, Sabrina Ghayour jest obecnie jedną z najbardziej znanych popularyzatorek kuchni bliskowschodniej.
W ramach swojej działalności razem z Anną Hansen przygotowała w restauracji The Modern Pantry cykl kolacji zatytułowany Passage to Persia, zapraszając do współpracy między innymi Bena Spaldinga, Omara Allibhoya, Alexisa Gauthiera i Tima Andersona; przygotowywała też menu na organizowany przez Olivera Peytona Friday Night Social w the National Gallery i gotowała gościnnie w restauracji Brunona Loubeta Grain Store.
Sabrina Ghayour regularnie występuje w programach telewizyjnych, takich jak BBC Good Food Show czy Taste London. Jej przepisy pojawiają się na łamach pism: „The Times”, „The Sunday Times”, „The Evening Standard”, „The Guardian”, „The Independent”, „The Telegraph”, „Delicious”, „Waitrose Food Magazine”, „Sainsbury’s Magazine” i „BBC Good Food Magazine”. Ghayour wystąpiła również w programach Saturday Kitchen (BBC1), Great British Menu (BBC2) i Sunday Brunch (Channel 4).
W 2014 roku jej debiutancka Persiana zdobyła tytuł „najlepszej nowej książki kucharskiej” przyznawany przez „The Observer Food Monthly” oraz „książki roku 2015” w konkursie Food & Travel Awards.
► www.sabrinaghayour.com
► Twitter: @SabrinaGhayour
► Instagram: SabrinaGhayour